Vacature: Interactie Ontwerper met pit

Vacatures

Wij zijn op korte termijn op zoek naar versterking van ons team. Staat bij jou de eindgebruiker centraal, begrijp en verhelder je klantvraagstukken, ga je op zoek naar de vraag achter de vraag, ben je probleemoplossend ingesteld en schroom je niet om voor de groep te staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie is Yard Internet?

Wij zijn een allround internetbureau van zo’n 25 medewerkers, gevestigd in Utrecht. Wij zijn actief binnen zorg, welzijn, overheid en onderwijs. Onze focus is daarbij gericht op kennisintensieve organisaties, verenigingen, samenwerkingsverbanden en instellingen.

Onze internetprojecten en -producten zijn divers. We ontwikkelen onder andere complexe (gestandaardiseerde) WordPress websites, kennisbanken, social intranets en communities.
We denken sterk vanuit de problematiek van onze opdrachtgevers en bieden hen passende oplossingen met onze kennis van interactie- en functioneel ontwerp, online design, contentbeheer en techniek. Na oplevering blijven wij voor onze opdrachtgevers actief en denken we mee over het vergroten van de vindbaarheid en conversie. Wij ondersteunen hen bij het behalen van online resultaten.

Wat voor functie krijg jij?

Als interactieontwerper kruip jij dagelijks in de huid van onze klanten en de gebruikers van onze digitale producten. Je hebt dan ook een centrale rol in onze projecten. In inhoudelijke sessies en workshops definieer je de doelstellingen en eisen van onze klanten en de gebruikers. Dit vertaal je naar heldere, gedegen interactie- en functioneel ontwerpen en prototypes.

In al onze projecten ben jij de stem van de eindgebruiker. Samen met de visual designer en front-end developers, zorg je voor de juiste belevenis en gebruiksvriendelijkheid van het online product. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de user interfaces niet alleen mooi, maar ook functioneel en intuïtief zijn. Jij bent dan ook pas tevreden wanneer jouw interactieontwerp als blauwdruk dient voor een zowel grafisch als technisch sterk online product. Tijdens de realisatie check je of alles voldoet aan deze blauwdruk.

Ook ben je actief betrokken bij de (door)ontwikkeling van onze standaard community oplossing en websites. Je ontwikkelt een heldere toekomstvisie en weet de trends en ontwikkelingen samen met de product owner en strateeg te vertalen naar concrete productfeatures.

Wat voor vaardigheden en kennis heb jij?

 • Je hebt een heldere visie op interactieontwerp, grafisch ontwerp, gebruiksgemak en de gebruiker.
 • Je kunt goed luisteren, stelt verhelderende vragen en hebt een uitstekend inlevingsvermogen
 • Je vertaalt klantvraagstukken naar online oplossingen.
 • Je kunt bij klanten je visie en ontwerpen helder verwoorden, hen adviseren en meenemen in je keuzes
 • Je communiceert makkelijk en vindt het leuk sessies met klanten voor te bereiden en te begeleiden
 • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding, passie voor je vak, en uitstekende actuele kennis van interactie-, usability- en webconventies en front-end architecturen
 • Een pré is als je enige ervaring met het werken op basis van Agile/SCRUM-methodieken.
 • Je hebt ervaring met Adobe Creative Suite en/of Axure
 • Je woont bij voorkeur in de regio Utrecht

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid
 • Een erg leuke, informele en stimulerende bedrijfscultuur
 • Een marktconform salaris en zeer goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden.
 • Afwisselende projecten voor diverse opdrachtgevers voornamelijk met maatschappelijke relevante onderwerpen.
 • Het aantal contracturen is in overleg, maar minimaal 28 uur.

Wil je solliciteren?

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt naar deze functie en werken bij Yard Internet? Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Neem dan contact op met Dennis van Aalst, managing partner van Yard Internet. Hij ontvangt graag voor 15 september 2017 je sollicitatie. Bereik hem telefonisch via het algemene nummer (030 234 10 20) of per email (dennis@yard.nl). Hij is altijd bereid om een kopje koffie met je te drinken en je meer te vertellen!

NB: Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met: Dennis van Aalst

Dennis van Aalst

Dennis van Aalst
Operationeel directeur